Een klikgebit is dé oplossing

Een kunstgebit is de ideale optie voor iedereen die (weinig of) geen tanden meer heeft en weer wil genieten van een compleet gebit. Een goed kunstgebit is immers niet alleen functioneel, maar ook esthetisch gezien erg mooi. Heeft u echter te weinig kaakbot voor een gewoon kunstgebit, dan kan een klikgebit dé oplossing zijn. Maar wat is nu in feite een klikgebit?… en hoe gaat de gehele behandeling in zijn werk? Tandarts Christel Elders van Tandartspraktijk Elders legt het u graag uit.

Pou heeft enorme problemen met zijn gebit. De tandarts gaat proberen om alles weer op te knappen. Jij mag de tandarts een handje helpen. Speel direct!

Meer leuke en leerzame tandarts-spellen vind je op: www.funnygames.nl

Uw vergoeding checken doet u eenvoudig en snel op: allesoverhetgebit.nl. Ook vindt u hier meer informatie over mondgezondheid en tips voor een gezond gebit.

BRON: www.allesoverhetgebit.nl

Dat we gaatjes in tanden en kiezen krijgen, is een welvaartsziekte: we eten te veel suiker. Maar met tandvleesontsteking kampt de mensheid al sinds de oudheid. De ziekte is niet alleen gevaarlijk voor onze tanden, maar ook voor de rest van onze gezondheid. Een onderschat risico, menen Frank Abbas en Arie Jan van Winkelhoff, hoogleraren aan de Rijksuniversiteit Groningen/UMCG. ‘Alleen tandenpoetsen is niet genoeg.’

Worden kunstgebitten of implantaten in 2014 door mijn zorgverzekering vergoed? Een kunstgebit vervangt een deel van jouw gebit. Hieronder leggen we uit hoe dit verzekerd is.

Zorg voor een gezonde mondweerstand. Dat hoor je steeds vaker. Je kunt je er misschien wel iets bij voorstellen, maar wat is je mondweerstand nu precies? GezondheidsNet vroeg het tandarts Casper Bots. Mondweerstand is volgens Bots een modewoord, geen term die in de tandheelkunde gebruikt wordt. "Het is een verzonnen woord. Wel een leuk woord trouwens. Je krijgt er een bepaald gevoel bij."