Bekijk de laatste updates over het coronavirus (COVID-19) Corona Update

Nieuws

Veel gestelde vragen Zorgverzekeringen

Worden kunstgebitten of implantaten in 2014 door mijn zorgverzekering vergoed? Een kunstgebit vervangt een deel van jouw gebit. Hieronder leggen we uit hoe dit verzekerd is.

Dekking basisverzekering kunstgebit

Een deel van de kosten voor een kunstgebit of implantaat worden betaald door de basisverzekering. 75% van een kunstgebit wordt vergoed door de basisverzekering, de overige 25% is de wettelijke eigen bijdrage. Als je een kunstgebit op implantaat nodig hebt valt dit ook onder de basisverzekering maar betaal je ook een eigen bijdrage.

Eigen bijdrage kunstgebit

Voor een kunstgebit is de eigen bijdrage 25% van de totale kosten, dit betaal je dus altijd zelf. Als je een kunstgebit op implantaat nodig hebt, betaal je € 125.- per kaak aan eigen bijdrage.

Aanvullende verzekeringen kunstgebit

Wanneer je de eigen bijdrage wilt verzekeren dan kan je daar een aanvullende verzekering voor afsluiten. Wij hebben voor je op een rijtje gezet wat de vergoedingen per verzekeraar zijn. Een overzicht met de vergoedingen van kunstgebitten of implantaten vind je op onze vergoedingenpagina Kunstgebitten of de vergoedingenpagina Implantaten.

Eigen risico kunstgebit

Omdat de kosten voor een kunstgebit door de basisverzekering vergoed worden gaan dit ten koste van jouw eigen risico. Je betaalt de eerste € 360.- dus zelf.

Wil je een nieuwe zorgverzekering?

Eénmaal per jaar (op 1 januari) mag je wisselen van zorgverzekering. Via Independer kun je online bijna alle zorgverzekeringen vergelijken. In een paar minuten heb je de beste zorgverzekering gevonden die voldoet aan jouw wensen.

Bron: Independer.nl

terug naar nieuwsoverzicht >>